Varför blir man gråhårig?

Åldersrelaterat

Gråhårig

Många kvinnor och män blir gråhåriga förr eller senare.En av flera orsaker till grått hår är melanin brist. Grått hår är oftast åldersrelaterat men kan också orsakas av stress,sjukdom eller dålig kost. Vill du försöka påverka din hårfärg och få tillbaka din vanliga färg så finns det faktiskt enkla behandlingar som kan ge bra resultat.

Behandla grått hår

Idag finns det ett par naturliga preparat som kan reducera och minska grått hår. Det finns ett naturligt preparat som heter foligain som ta i form av kapslar 2 ggr om dan. Här kan du läsa mer om foligain mot grått hår. Det kostar ca 400kr för en månadsbehandling och du får räkna med att det tar ett par månader innan tydliga resultat kan uppnås.

Färga grått hår

När du väl börjar bli gråhårig kan det relativt snabbt utveckla silverpartier vid tinningarna. Grått hår anses distingerat, men du kanske inte känner dig lika gammal som håret får dig att se verka.

Det finns många enkla produkter som är specialiserade på att färga just gråa strån och ger ett helt naturligt resultat. Innan du funderar på att testa någon hårfärgning eller tillskott bör du tänka på att du behöver förmodligen fortsätta hela livet. Det finns faktiskt många män och kvinnor som är snygga och gråhåriga. Du behöver kanske inte försöka ändra ditt hår utan försöka att behandla håret.